hero_image
Luksus-krydstogt

Luksus på Donau: 11 dage mellem Wien og Bratislava med 5★ skib

Fra

16.495,-

Fra

16.495,-
Tilbage

Luksus på Donau: 11 dage mellem Wien og Bratislava med 5★ skib

Grouped product items
Produkt Navn Price
Produktet er desværre udsolgt.

På Donau gennem 7 lande med besøg i 5 hovedstæder

Bestil rejsen her på siden eller kontakt Best Travel på tlf. 7020 9899. Husk at oplyse koden Sweetdeal for at få dette tilbud. 

Vi sejler mellem Bukarest og Wien på 11 dage og kommer undervejs gennem den berømte passage "Jernporten" på grænsen mellem Serbien og Rumænien. Dette krydstogt på 'Den blå Donau' bringer os til Østrig med hovedstaden Wien, Slovakiet med hovedstaden Bratislava, Ungarn med hovedstaden Budapest, Kroatien, Serbien med hovedstaden Beograd, Bulgarien, samt Rumænien med hovedstaden Bukarest. 

Donau er dronningen blandt Europas floder, og har bragt liv, handel, opdagelser og kultur med sig fra Schwarzwald til Sortehavet. Floden er en af Europas kulturelle hovedveje, og byder på en perlerække af spændende oplevelser. Fra Bratislava i aftenlys til den forrygende udsigt fra Gellertbakken i Budapest og Wiens kaffe- og koncerthuse er Donau fyldt med oplevelser og overraskelser. Og måske får vi et par overraskelser undervejs, for hvem vidste for eksempel, at H. C. Andersen står i Bratislava?

Undervejs på dette togt besøger vi Østrigs smukke og spændende hovedstad Wien, Budapest i Ungarn, i Kroatien lægger vi til i Osijek, i Serbien besøger vi Novi Sad og hovedstaden Beograd. Vi sejler gennem Jernporten, den lange, smalle sejlkorridor mellem Rumænien og Serbien, hvor man ikke kan undgå at lade sig imponere både af den dramatiske natur og det store fælles rumænsk/jugoslaviske byggeprojekt med dæmninger, vandkraftstationer og sluser, som har gjort sejladsen i den før så farlige slugt langt nemmere. I Bulgarien besøger vi Vidin med det berømte fort Baba Vidin.

Vores skønne krydstogt starter eller slutter i den rumænske by Turnu Magurele, hvorfra vi kører til/fra hovedstaden Bukarest, som vi også kigger nærmere på.

Pr. person i delt dobbeltkahyt

INKLUDERET I PRISEN

 • Fly fra København t/r
 •  Transfer lufthavn-skib t/r
 • 10 overnatninger i kahyt med vindue kahyt (nedre dæk)
 • Velkomstdrink
 • Helpension ombord bestående af morgenbuffet, frokost, eftermiddagste, aftensmad med te/kaffe, midnatssnack. Pensionen starter med let frokost dag 1 og slutter med morgenmad ombord den sidste morgen.
 • 2 glas vin, vand eller øl til frokost og aftensmad på skibet
 • 1 fl. vand i kahytten pr. dag
 • Levende musik om bord
 • Udflugter ifølge program
 • Erfaren dansk rejseleder

DATOER OG PRISER 2020

24.05 2020       Sejlrute fra Wien til Bukarest                             kr. 17.495 (SPAR kr. 500)

03.06 2020       Sejlrute fra Bukarest til Wien                             kr. 17.495 (SPAR kr. 500)

29.08 2020       Sejlrute fra Wien til Bukarest                             kr. 17.495 (SPAR kr. 500)

08.09 2020       Sejlrute fra Bukarest til Wien                             kr. 17.495 (SPAR kr. 500)

18.09 2020       Sejlrute fra Wien til Bukarest                             kr. 17.495 (SPAR kr. 500)

20.10 2020       Sejlrute fra Bukarest til Wien                             kr. 16.495 (SPAR kr. 500)

TILLÆG PR. PERSON

 • Kahyt med todelt panoramavindue på mellemdæk kr. 750
 • Kahyt med fransk altan på mellemdæk kr. 1.500
 • Kahyt med fransk altan på øvre dæk kr. 3.000
 • Suite med fransk altan på øvre dæk kr. 4.500
 • Kahyt på hovedæk til enebrug kr. 8.000
 • Kahyt med todelt panoramavindue på mellemdæk til enebrug kr. 8.750
 • Kahyt med fransk altan på mellemdæk til enebrug kr. 9.500
 • Kahyt med fransk altan på øvre dæk til enebrug kr. 11.000
 • Drikkevarer ud over de nævnte
 • Drikkepenge til lokale guider/chauffører
 • Drikkepenge til skibets personale (ca. €8 pr. rejsedeltager pr. nat)
 • Forsikringer
 • Administrationsgebyr pr. bestilling kr. 95
 • Fast plads i bussen kr. 150-250

BEMÆRK – OM VANDSTAND OG SLUSER

Som deltager i et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet afhænger af naturens luner. Vi kan således ikke garantere, at alt gennemføres nøjagtigt som beskrevet i dagsprogrammet, da vejrmæssige forhold i høj grad spiller ind på mulighederne for at gennemføre rejsen som planlagt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. 

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse udflugter. På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at vi vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give vores gæster mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. 

Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Rejseplan Bukarest-Wien

DAG 1 Bukarest (-21.00)

Velkommen til Rumænien! Fra lufthavnen er der transfer til Bukarest centrum - engang kendt som Østeuropas Paris.

Her tager vi på byrundtur med bus, hvor vi blandt andet kommer forbi Revolutionspladsen, Triumfbuen, Nationaltetatret og koncerthuset Athenæum. Vi gør fotostop ved Ceausescus enorme "Folkets Hus", verdens andenstørste bygning efter Pentagon, som i dag huser Parlamentet. Efter byrundturen kører vi til Turnu Maguerele, hvor vores flotte skib venter. Undervejs byder Best Travel på en let madpakke. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter. Vi mødes til en velkomstdrink inden vi nyder vores første middag ombord.

DAG 2 Baba Vida, Vidin Vidin (13.00-23.00)

Vi spiser morgenmad ombord og under formiddagens sejlads er der præsentation af kaptajnen og hans besætning. Om eftermiddagen ankommer vi til Vidin, der ligger på den bulgarske side af Donau og er centrum for landets skibsbyggeri. Vi tager på byrundtur til fods i byen med lokalguide. Vi besøger blandt andet fortet Baba Vida fra det 13. århundrede, som er landets bedst bevarede middelalderfort. Efter byrundturene er der tid til at opleve byen på egen hånd.  Vi spiser middag ombord og forlader Vidin sidst på aftenen.

DAG 3 Jernporten

Vi tilbringer dagen ombord. Om formiddagen går sejladsen gennem den berømte hydroelektriske dam "Jernporten", hvor Donau dæmmes op for at give mere sikker sejlads gennem den 100 kilometer lange, smalle slugt. Tidligere var strækningen en farlig hindring for skibene på grund af de skarpe klipper i den smalle passage. Den gigantiske konstruktion stod færdig i 1972 og blev bygget af rumænske og jugoslaviske bygningsarbejdere. Dæmningen hæver vandstanden med 30 meter og på visse steder i slugten er Donau mere end 80 meter dyb. Efter frokost lægger vi til kaj for et kort stop i den lille by Donji Milanovac, som ligger på grænsen til Serbien. Ved aftenstid har vi et kort ophold i byen Golubac, hvor vi kan nyde udsigten til Golubac-fortet. Mens vi nyder middagen ombord, sejler vi videre mod Beograd.

DAG 4 Beograd (04.00/07.00-23.00)

Efter morgenmaden venter en spændende byrundtur med bus i Beograd, hvor vi skal se fæstningen, Kalemegdan-parken, den ortodokse domkirke, Prinsesse Ljubicas gods, rådhuset, nationalforsamlingen og Skt. Markus-kirken. Vi afslutter turen med en spadseretur gennem gågaden Knez Mihajlova med de mange butikker, cafeer og gallerier og en lille pause med en forfriskning. Efter frokost ombord er der mulighed for at gå på opdagelse i Beograd på egen hånd. Efter middagen på skibet kan vi nyde en folkloreopvisning med dans og modeshow med fremvisning af de verdensberømte Sirogojno-strikvarer.

DAG 5 Novi Sad (06.00-20.00)

Novi Sad er den 3. største by i Serbien og kulturelt og historisk centrum for Vojvodina-regionen. Novi Sad er en livlig by med masser af restauranter, butikker og grønne områder. Vi tager på byrundtur til fods og spadserer forbi markedet, hvor vi får indblik i byens hverdagsliv og fortsætter gennem byens historiske centrum, hvor der også bliver lidt tid til at se sig om på egen hånd.

Om eftermiddagen er der udflugt til Krushedol-klostret og landsbyen Sremski Karlovci. Turen lægger ud med et besøg på klostret, som ligger på Fruska Gora-bjerget. Klostret er kendt for sine freskomalerier fra det 15. århundrede. Nogle af Serbiens mest kendte historiske personer, bl.a. Kong Milan Obrenovic og Grevinde Ljubica, ligger begravet på klostrets område. På turen tilbage til Novi Sad gøres stop i den lille by Sremski Karlovci, som er centrum for vinproduktionen i Fruska Gora-regionen. Her skal vi på besøg hos familien Zivanovic, der er kendt for fremstillingen af Bermet-vin, som blev serveret ved habsburgernes og den russiske zars hoffer. I den store have vil vores værter servere flere forskellige typer Bermet-vin, samt familiens hjemmelavede honning. Der vil også være besøg i vinkældrene samt honningmuseet.

DAG 6 Osijek (07.00-13.00/13.30)

Velkommen til Kroatien, hvor vi har lagt til i Osijek, som er landets fjerde største by. Osijek er bl.a. kendt for sine mange fine huse i barokstil. Vi tager på byrundtur med bus, og starter med at køre ind til Tvrdja-borgen, hvor der er mulighed for at smage på lokale vine og sljivovitz, ledsaget af lækre delikatesser og musikalsk underholdning. Herefter går vi på byvandring i den gamle bydel. Vi kører med bus tilbage til det moderne centrum, hvor der er tid på egen hånd inden vi vender tilbage til skibet. Vi spiser middag ombord.

DAG 7 Budapest (13.00-)

Donau deler Ungarns hovedstad Budapest i to bydele: det grønne og kuperede Buda med Gellert-højen, slotskomplekset, Matthias-kirken og fiskerbastionen, og Pest, hvor parlamentet, forretningsgaderne og den berømte markedshal findes. Efter frokost ombord på skibet er der byrundtur med bus i Budapest. Vi kommer forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer og parlamentet. Derefter krydser vi Donau og ser Buda-siden, hvor der vil være stop ved Fiskerbastionen og Matthias-kirken samt på toppen af Gellert-højen. Resten af eftermiddagen er til fri disposition til at gå på opdagelse i den smukke hovedstad på egen hånd. Se for eksempel parlamentet, Dohány-synagogen, som er verdens 2. største eller gå på opdagelse i den store markedshal.

DAG 8 Budapest (-21.00)

Vi spiser morgenmad ombord, hvorefter formiddagen er til fri disposition i Budapest. Om eftermiddagen tager vi på udflugt til pusztaen, et træfattigt steppelandskab cirka 45 kilometer syd for Budapest. Her besøger vi stutteriet Lazar Lovas og ser en uforglemmelig optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere. Der er mulighed for at besøge staldene inden vi skal smage den ungarske frugtbrændevin palinka. Efter middagen ombord optræder et lokalt sigøjnerensemble med violin- og klavermusik. Hen på aftenen fortsætter skibet mod Bratislava.

DAG 9 Bratislava (14.00-21.00)

Vi tilbringer en afslappet formiddag ombord. Undervejs passerer vi Gabcikovo, som er den største sluse på den øvre del af Donau. Om eftermiddagen tager vi på rundtur Slovakiets charmerende og romantiske hovedstad Bratislava. Vi spadserer gennem den gamle bydel med Michael-broen og -tårnet, det gamle rådhus, torvet og nationalteatret. Afslutningsvis vil der være tid på egen hånd til shopping eller sightseeing. Vi kan se frem til en dejlig aften med kaptajnens gallamiddag, hvorefter musikken spiller op til dans for sidste gang.

DAG 10 Wien (04.00-) - Klassisk koncert

Så er vi nået til Wien! Efter morgenmaden tager vi på byrundtur i Wien og får et indtryk af byens mange spændende seværdigheder.

Vi starter med et stop ved det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Ringstrasse, hvor vi bl.a. passerer forbi operaen, parlamentet, Burgtheater og Votivkirken. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken. Vi går en tur gennem de smukke gamle gader og kommer bl.a. forbi Michaela-pladsen og det kejserlige palads Hofburg, Den Spanske Rideskole og Albertina-pladsen med kunstmuseet. På vej tilbage til skibet kommer vi forbi Prater-parken med det store pariserhjul.

Efter middagen ombord skal vi opleve en ægte Wienerkoncert i de rette omgivelser i et af byens smukke koncerthuse, oftest Kursalon, Konzerthaus eller Hofburg. Der optrædes med værker af Mozart og Strauss. Efter koncerten kører vi gennem Wien by night, hvor vi kan nyde synet af de smukt oplyste bygninger.

DAG 11 Wien – Hjemrejse

Efter morgenmaden er det blevet tid til at tage afsked med vores dejlige skib og det venlige personale ombord.

Vi skal først flyve hjem om aftenen, så når vi har pakket vores bagage i bussen tager vi på udflugt til Schönbrunn-slottet. Schönbrunn er den østrigsk-ungarske kejserfamilie Habsburgs tidligere sommerresidens. Udflugten inkluderer besøg i de imponerende saloner og en gåtur i den smukke slotspark. Som afslutning på et dejligt krydstogt på Donau byder Best Travel på en afskedsfrokost i Donau-tåret. Herfra er der en fantastisk udsigt ud over hele byen. Herfra sætter vi kursen mod lufthavnen og flyver tilbage til København.

Alle ovenstående udflugter gennemføres med Best Travels danske rejseleder. Skibet udbyder få ekstra udflugter som bestilles og betales ombord. På disse vil der typisk være engelsktalende rejseleder, da disse udflugter gennemføres med skibets øvrige gæster.

Hent printervenligt rejseprogram som PDF her: www.besttravel.dk/luksus

Rejseplan Wien-Bukarest

DAG 1 Ankomst til Wien

Med fly fra København til Wien. Bustransfer til havnen, hvor vores flotte skib venter med en let frokost. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter. Før velkomstmiddagen mødes vi til en velkomstdrink og præsentation af skibets besætning.

DAG 2 Wien (-23.00) - Klassisk koncert

Vi nyder den righoldige morgenbuffet på skibet inden vi tager på byrundtur i Wien og får et indtryk af byens mange spændende seværdigheder. Vi starter med et stop ved det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Ringstrasse, hvor vi bl.a. passerer forbi operaen, parlamentet, Burgtheater og Votivkirken. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken. Vi går en tur gennem de smukke gamle gader og kommer bl.a. forbi Michaela-pladsen og det kejserlige palads Hofburg, Den Spanske Rideskole og Albertina-pladsen med kunstmuseet. På vej tilbage til skibet kommer vi forbi Prater-parken med det store pariserhjul. Efter frokost på skibet er der udflugt til Schönbrunn-slottet. Schönbrunn er den østrigsk-ungarske kejserfamilie Habsburgs tidligere sommerresidens. Udflugten inkluderer besøg i de imponerende saloner og en gåtur i den smukke slotspark.

Efter middagen ombord skal vi opleve en ægte Wienerkoncert i de rette omgivelser i et af byens smukke koncerthuse, oftest Kursalon, Konzerthaus eller Hofburg. Der optrædes med værker af Mozart og Strauss. Efter koncerten kører vi gennem Wien by night, hvor vi kan nyde synet af de smukt oplyste bygninger. Sent om aftenen sejler skibet mod Bratislava.

DAG 3 Bratislava (04.00-23.00/24.00)

Vi opholder os i dag i Slovakiets hovedstad Bratislava. Efter morgenmad ombord på skibet tager vi på rundtur i den charmerende og romantiske by. Vi spadserer gennem den gamle bydel med Michael-broen og -tårnet, det gamle rådhus, torvet og nationalteatret. Efter byrundturen og igen efter frokost vil der være tid på egen hånd til shopping eller sightseeing.

DAG 4 Budapest (13.00-)

Om formiddagen nyder vi sejladsen. Vi passerer gennem Donau-knæet med udsigt til Esztergom-basilikaen og ruinerne af Visegrad-borgen inden vi over middag ankommer til Budapest. Donau deler Ungarns hovedstad Budapest i to bydele: det grønne og kuperede Buda med Gellert-højen, slotskomplekset, Matthias-kirken og fiskerbastionen, og Pest, hvor parlamentet, forretningsgaderne og den berømte markedshal findes. Efter frokost ombord på skibet er der byrundtur med bus i Budapest. Vi kommer forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer og parlamentet. Derefter krydser vi Donau og ser Buda-siden, hvor der vil være stop ved Fiskerbastionen og Matthias-kirken samt på toppen af Gellert-højen. Resten af eftermiddagen er til fri disposition til at gå på opdagelse i den smukke hovedstad på egen hånd. Se for eksempel parlamentet, Dohány-synagogen, som er verdens 2. største eller gå på opdagelse i den store markedshal.

DAG 5 Budapest (-21.00)

Vi spiser morgenmad ombord, hvorefter formiddagen er til fri disposition i Budapest. Om eftermiddagen tager vi på udflugt til pusztaen, et træfattigt steppelandskab cirka 45 kilometer syd for Budapest. Her besøger vi stutteriet Lazar Lovas og ser en uforglemmelig optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere. Der er mulighed for at besøge staldene inden vi skal smage den ungarske frugtbrændevin palinka. Efter middagen ombord optræder et lokalt sigøjnerensemble med violin- og klavermusik. Hen på aftenen fortsætter sejladsen sydpå.

DAG 6 Osijek (15.00-23.00/20.00)

Velkommen til Kroatien, hvor vi har lagt til i Osijek, som er landets fjerde største by. Osijek er bl.a. kendt for sine mange fine huse i barokstil. Vi tager på byrundtur med bus, og starter med at køre ind til Tvrdja-borgen, hvor der er mulighed for at smage på lokale vine og sljivovitz, ledsaget af lækre delikatesser og musikalsk underholdning. Herefter går vi på byvandring i den gamle bydel. Vi kører med bus tilbage til det moderne centrum, hvor der er tid på egen hånd inden vi vender tilbage til skibet. Vi spiser middag ombord.

DAG 7 Novi Sad (08.00-23.30/04.00-01.30)

Novi Sad er den 3. største by i Serbien og kulturelt og historisk centrum for Vojvodina-regionen. Novi Sad er en livlig by med masser af restauranter, butikker og grønne områder. Vi tager på byrundtur til fods og spadserer forbi markedet, hvor vi får indblik i byens hverdagsliv og fortsætter gennem byens historiske centrum, hvor der også bliver lidt tid til at se sig om på egen hånd.

Om eftermiddagen er der udflugt til Krushedol-klostret og landsbyen Sremski Karlovci. Turen lægger ud med et besøg på klostret, som ligger på Fruska Gora-bjerget. Klostret er kendt for sine freskomalerier fra det 15. århundrede. Nogle af Serbiens mest kendte historiske personer, bl.a. Kong Milan Obrenovic og Grevinde Ljubica, ligger begravet på klostrets område. På turen tilbage til Novi Sad gøres stop i den lille by Sremski Karlovci, som er centrum for vinproduktionen i Fruska Gora-regionen. Her skal vi på besøg hos familien Zivanovic, der er kendt for fremstillingen af Bermet-vin, som blev serveret ved habsburgernes og den russiske zars hoffer. I den store have vil vores værter servere flere forskellige typer Bermet-vin, samt familiens hjemmelavede honning. Der vil også være besøg i vinkældrene samt honningmuseet.

DAG 8 Beograd (05.00/07.00-00.00)

Efter morgenmaden venter en spændende byrundtur med bus i Beograd, hvor vi skal se fæstningen, Kalemegdan-parken, den ortodokse domkirke, Prinsesse Ljubicas gods, rådhuset, nationalforsamlingen og Skt. Markus-kirken. Vi afslutter turen med en spadseretur gennem gågaden Knez Mihajlova med de mange butikker, cafeer og gallerier og en lille pause med en forfriskning. Efter frokost ombord er der mulighed for at gå på opdagelse i Beograd på egen hånd. Efter middagen på skibet kan vi nyde en folkloreopvisning med dans og modeshow med fremvisning af de verdensberømte Sirogojno-strikvarer.

DAG 9 Jernporten - et af Donaus højdepunkter

Vi tilbringer dagen ombord og nyder sejladsen gennem den smukke natur. Om morgenen ligger vi kortvarigt ved kaj i Golubac, som ligger ved indsejlingen til den smalle 100 kilometer lange slugt. Omkring middag er der et par timers stop i den lille by Dinji Milanovac. Om eftermiddagen går sejladsen gennem den berømte hydroelektriske dam "Jernporten", hvor Donau dæmmes op for at give mere sikker sejlads gennem den vanskeligste del af slugten. Tidligere var strækningen en farlig hindring for skibene på grund af de skarpe klipper i den smalle passage. Den gigantiske konstruktion stod færdig i 1972 og blev bygget af rumænske og jugoslaviske bygningsarbejdere. Dæmningen hæver vandstanden med 30 meter og på visse steder i slugten er Donau mere end 80 meter dyb. Efter denne enestående oplevelse kan vi se frem til en festlig aften, når kaptajnen byder på cocktail og afskedsmiddag.

DAG 10 Vidin (02.00-18.30)

Vidin, der ligger på den bulgarske side af Donau, er centrum for landets skibsbyggeri. Efter morgenmaden er der byrundtur til fods i byen med lokalguide. Vi besøger blandt andet fortet Baba Vida fra det 13. århundrede, som er landets bedst bevarede middelalderfort. Efter byrundturen er der tid på egen hånd i byen, inden frokosten indtages på skibet. Eftermiddagen er til fri disposition i Vidin. Skibet ligger ved kaj i gåafstand fra byens centrum.                                                                                                         

DAG 11 Turnu Magurele (05.00-) – Bukarest

Efter morgenmaden går vi fra borde i Turnu Magurele. Herfra er der transfer til Bukarest - engang kendt som Østeuropas Paris. Her tager vi på byrundtur med bus, hvor vi blandt andet kommer forbi Revolutionspladsen, Triumfbuen, Nationaltetatret og koncerthuset Athenæum. Vi gør fotostop ved Ceausescus enorme "Folkets Hus", verdens andenstørste bygning efter Pentagon, som i dag huser Parlamentet. Efter byrundturen spiser vi frokost på en lokal restaurant. Transfer til lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til København via Wien.

Alle ovenstående udflugter gennemføres med Best Travels danske rejseleder. Skibet udbyder få ekstra udflugter som bestilles og betales ombord. På disse vil der typisk være engelsktalende rejseleder, da disse udflugter gennemføres med skibets øvrige gæster.

Hent printervenligt rejseprogram som PDF her: www.besttravel.dk/luksus

SKIB - MS Vivienne★★★★★

Det flotte 5-stjernede M/S Vivienne er det perfekte udgangspunkt for et spændende krydstogt. Skibet, som har plads til 146 passagerer, er 110 meter langt og 11,5 meter bredt. M/S Vivienne er nyrenoveret til sæsonen 2020 - bemærk at de viste billeder er projektbilleder. Friske fotos tilgår så snart renoveringen er gennemført.

I M/S Viviennes elegante restaurant kan måltiderne nydes med panoramaudsigt til landskaberne langs floden. I baren kan dagens oplevelser vendes over en kop kaffe eller en drink og der underholdes med levende musik. I løbet af krydstogtet er der forskellige arrangementer ombord - f.eks. vinsmagning, besætningens show, bagedemonstration m.m.

Behageligt tøj og gode travesko anbefales til udflugterne. Det forventes, at vi klæder om, når middagen skal nydes, men det store selskabsskrud er ikke nødvendigt.

Faciliteter: Reception, elevator (fra mellemdæk bagerst til øvre dæk) samt lift til soldækket, fitnessrum, jacuzzi & sauna samt mulighed for gratis wi-fi når forbindelsen tillader det. I skibets lille butik kan der købes postkort, souvenirs fra skibet samt personlige fornødenheder som tandbørste m.m. På soldækket er der solstole og rygeområde. Tøjvask ombord (ej selvbetjening) til rimelige priser.

Forplejning: Måltiderne på skibet inkluderer tidlig morgenkaffe med wienerbrød, morgenmadsbuffet med stort udvalg inkl. æg, bacon m.m. Frokosten serveres som buffet med salatbar og 3 forskellige hovedretter. Eftermiddagskaffe med kage. 4-retters middag med bordservering bestående af forret, suppe, hovedret og ost/dessert, samt snacks i baren hen på aftenen. Kaffe/te samt frisk frugt efter måltiderne er inkluderet. Der er døgnet rundt adgang til kaffe og te fra automaten på øvre dæk.

Kahytter: Skibets kahytter er alle udvendige med vindue og eget brusebad og toilet, hårtørrer, plejeprodukter fra L'Occitane, aircondition, skriveplads, intern telefon, TV og sikkerhedsboks. Kahytterne rengøres dagligt og der tæppes af før sengetid.  Alle kahytter har to enkeltsenge, som er sat sammen. Ønsker man separate senge skal dette blot oplyses ved bestilling.

Der findes 4 forskellige typer kahytter:

Suiter ca. 22m2 på øvre dæk har fransk altan med store glasskydedøre, der kan åbnes. Suiten har samme indretning som de øvrige kahytter, men er større. Desuden er der i suiten faciliteter til at lave kaffe og te, minibar (mod tillæg) og mulighed for at få continental breakfast bragt til suiten.  Der bydes velkommen til suiten med en halv flaske mousserende vin ved ankomsten.

Kahytter på øvre dæk er ca. 15m2 og har store glasskydedøre og fransk altan.

Kahytter bagest på mellemdækket (6 trin over forrest) er ca. 15m2 og har store glasskydedøre og fransk altan.

Kahytter forrest på mellemdækket er ca. 15m2 og har todelt panoramavindue, som ikke kan åbnes.

Kahytter på hoveddæk er ca. 15m2 og har mindre todelt vindue, som ikke kan åbnes.

Restaurant, reception og bar er alle beliggende på øvre dæk.